Unbelievably,Happy,African,Baby,Child,Enjoying,The,Raindrops,From,His

Verander levens met schoon drinkwater: Draag bij aan een waterput

Bij NMD-Foundation zijn we gedreven door de visie dat toegang tot schoon drinkwater een fundamenteel recht is voor iedereen. In veel delen van Afrika, met onze huidige focus op Oeganda en Nepal, is de zoektocht naar dit essentiële levensmiddel echter een dagelijkse strijd. Vrouwen en kinderen leggen vaak vele kilometers af, soms door onveilige gebieden, enkel om schoon water te halen. Dit is niet alleen tijdrovend, maar brengt ook significante risico’s met zich mee.

Onze missie: Waterputten voor de behoeftigen

Door het openen van waterputten op strategische locaties zetten we grote stappen naar het verbeteren van de levenskwaliteit voor de behoeftigen in Afrika. Een toegankelijke waterbron in de buurt betekent niet alleen minder reistijd en risico op gevaar, maar ook een aanzienlijke verbetering in hygiëne en gezondheid. Bovendien biedt het kansen voor lokale economische ontwikkeling, aangezien schoon water essentieel is voor de landbouw die velen als levensonderhoud hebben.

Jouw bijdrage maakt het verschil

Voor slechts € 250,- tot € 750,- kun jij de bouw van een waterput financieren. Binnen ongeveer twee weken wordt deze waterput gebouwd en opgeleverd, waarmee je direct een blijvende impact maakt op de gemeenschap. Als blijk van waardering en transparantie ontvangt elke donateur een video van de voltooide waterput. Deze video wordt ook gedeeld op ons YouTube-kanaal, zodat de bijdrage aan deze levensveranderende projecten altijd terug te zien is.

Sluit je aan bij onze missie


Ons engagement gaat verder dan het simpelweg verschaffen van toegang tot water. Wij zetten ons ook in voor het opleiden van lokale gemeenschappen in het onderhouden van de waterputten. Dit zorgt ervoor dat de waterputten duurzaam zijn en de gemeenschap voor lange tijd van schoon drinkwater kunnen voorzien.

Elke donatie, groot of klein, draagt bij aan onze missie om levens te veranderen met de gift van schoon water. Samen kunnen we zorgen voor veilige, betrouwbare toegang tot drinkwater voor de meest kwetsbare gemeenschappen in Afrika. Jouw steun heeft niet alleen invloed op de dagelijkse levens van individuen, maar bouwt ook aan een fundament voor een gezondere, veiligere en welvarendere toekomst.

Doe vandaag nog een donatie en word onderdeel van deze cruciale beweging. Samen kunnen we hoop en verandering brengen in de levens van degenen die het het meest nodig hebben.

Doneer een waterput

Meer dan alleen water
Vanaf €
250,-
  • Personaliseer met uw naam op een waterput
  • Binnen twee weken opgeleverd
  • Ontvang een video van de voltooide waterput

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden

Om een waterput te doneren, kunt u onze website bezoeken en navigeren naar de donatiepagina. Selecteer de optie om een waterput te financieren en volg de instructies voor het doen van een donatie. U kunt kiezen tussen verschillende donatiebedragen, variërend van €250 tot €750, afhankelijk van uw mogelijkheden.

Ja, het is mogelijk om een waterput op naam van iemand anders te openen. Dit kan een prachtige manier zijn om iemand te eren of een blijvende nalatenschap te creëren. Vermeld tijdens het donatieproces duidelijk de naam die op de waterput vermeld moet worden.

De bouw van een waterput duurt gemiddeld twee weken vanaf de startdatum. Dit tijdsbestek kan enigszins variëren afhankelijk van de locatie en de lokale omstandigheden.

Na de voltooiing van de waterput ontvangt u een persoonlijke video van de waterput. Deze video wordt ook gedeeld op ons YouTube-kanaal, zodat u altijd toegang hebt tot het bewijs van uw bijdrage en de impact die het heeft gemaakt.

Na de oplevering van de waterput blijven we betrokken bij de gemeenschap door training en ondersteuning te bieden voor het onderhoud van de waterput. Dit zorgt ervoor dat de waterput duurzaam wordt gebruikt en de gemeenschap voor de lange termijn toegang heeft tot schoon drinkwater.

Onze diensten

Ontdek meer manieren om te helpen

Bij NMD-foundation zetten we ons niet alleen in voor waterputten, maar bieden we ook een scala aan andere essentiële diensten aan behoeftigen in arme landen. Ontdek hoe jouw donatie kan helpen bij het verhelpen van voedseltekort door het doneren van voedselpakketten. 

Lees meer over voedselpakketten

Of hoe je kunt bijdragen in het verhelpen van het voedseltekort door het doneren van offers aan families die geconfronteerd worden met honger. Elke bijdrage, groot of klein, maakt een wereld van verschil.